Acrobates of the sea!
Door: Inge en Bart
Blijf op de hoogte en volg Bart en Inge
16 December 2006 | Nieuw Zeeland, Picton
Dusky Dolphins! En daar hebben wij vandaag lekker mee gespeeld in het water. We hadden een paar dagen geleden na een hoop twijfels een Dolphin Encounter tour geboekt en na vandaag zijn we echt zo blij dat we het gedaan hebben! Het was echt geweldig gewoon. We moesten er vanmorgen om kwart over acht zijn en toen kregen we nog een instructie video te zien over de dolfijnen en wat wij dus uiteindelijk moesten gaan doen. Nou, je wil niet weten wat ze ons allemaal wilden laten doen.
We vertrokken met 13 man op een bootje en na een half uurtje zagen we ze dan eindelijk. Niet een paar, nee honderden gewoon (na de tour zei onze gids dat het er zo'n 500 waren...)! Toen we dichtbij waren ging de motor af en blies er een hele harde hoorn. Dat was het moment waarop iedereen als een gek het water in moest glijden. Nu komt het! Als we eenmaal in het water waren moesten we van die hoge piepgeluidjes maken, we moesten bewegen als dolfijnen en als je het kon moest je naar beneden duiken. Dit alles omdat wij de dolfijnen moesten vermaken zodat ze ons interessant zouden vinden en dus met ons wilden spelen. Cool of niet!
Nou echt de eerste keer dat we het water ingingen kregen we even geen lucht.. Het water was namelijk maar 14 graden! BRRRRRR... niet wat we gewend zijn na Bonaire en Bali! Maar de wetsuits waren goed en na een beetje bewegen kregen we het redelijk warm. Nou wij met de hele groep als een stelletje mafkezen rondzwemmen en geluidjes maken en ja daar kwamen ze hoor. Soms zoefden ze echt recht voor je neus door! Dat was af en toe wel schrikken omdat je met zo'n duikbril alleen maar recht naar voor kan kijken.. Maar als ze eenmaal bij je waren en je maakte wat gekke geluidjes dan kwamen ze echt op je af! Nu was het de truc om ze bij je te houden dus je moest aan de gang blijven. Een manier om dit te doen is om met ze mee te zwemmen. De dolfijnen gaan namelijk om je heen zwemmen en als je flink mee zwemt en lekker rondjes draait vinden ze dat super leuk en blijven ze bij je! Op een gegeven moment bleef er eentje om me heen zwemmen en na wat geluidjes kwamen er ineens nog drie bij en zo dichtbij echt niet te geloven gewoon! Oogcontact is ook een van de dingen die ze leuk vinden dus toen er eentje vlakbij me zwom bleef ik hem aankijken en hij bleef heel rustig een minuut lang om me heen zwemmen!
Op een gegeven moment ging de groep weer verder en waren alle dolfijnen weg. Toen ging de hoorn weer en moesten we weer terug de boot op. Eenmaal erop gingen we ze weer zoeken en weer het water in. We zijn in totaal 4 keer het water in geweest. De eerste keer was het leukste. Daarna waren ze niet meer zo speels. We hebben nog wel de hele groep recht onder ons door zien zwemmen en er waren ook baby dolfijntjes bij. KEI LIEF!!! Na het zwemmen een warme douche en tijd om foto's te maken! Maar foto's viel best tegen dus ik heb wat filmpjes gemaakt. Als je die filmpjes wil zien moet je maar een mailtje sturen dan probeer ik ze op een of andere manier wel daar te krijgen! We hebben op de weg terug ook nog een Albatros gezien heel dichtbij! Hij was enorm maar het was blijkbaar een kleintje dussss.....
Nog even over de voorgaande dagen:
Zoals jullie dus in ons vorige verhaaltje gelezen hebben, zijn we wezen hiken op de gletsjer in Franz Joseph en dat was echt waar: SUPERMEGAGEWELDIG!!! ohh echt onvoorstelbaar! We kregen eerst een korte veiligheids instructie en onze kleding. Deze kleding was gelukkig waterproof want ze hadden regen voorspelt. Daarna zijn we met de bus vertrokken naar de gletsjer. Toen we aankwamen moesten we nog een klein uurtje lopen en dan waren we bij de voet van de gletsjer. Vanaf een afstand denk je echt van ja, hij is wel groot maar niet dat je nou zegt gigantisch. Maar hoe dichter we bij de gletsjer kwamen, hoe verder je mond open ging staan.. Na nog een kleine voorbereiding werd het tijd om erop te gaan. Wij onze spikes onder onze stevige schoenen gedaan en achter die gids aan de gletsjer op. De eerste 50 meter was even pittig. Veel klimmen en steile trappen maar op zich was het wel te doen. Daarna werd het wat vlakker met wat kleine klimmetjes erbij. We zijn in totaal echt 5 uur op het ijs geweest maar na een uur ofzo waren we zeg maar op de voet van gletsjer. De mensen die een halve dag hadden gingen dan weer naar beneden maar ja wij gingen dus echt de gletsjer in, op en onderdoor en noem maar op! We moesten ons af en toe door spleten persen waarvan de gids dacht dat het wel een leuke route was haha maar ja dat maake het nou juist zo leuk. De gids had een grote pikhouweel bij waarmee hij trappen voor ons uithakte zodat wij onze enkeltjes en knietjes niet zo veel hoefde te belasten. Na een lange dag klimmen en klouteren gingen we weer naar beneden en konden we richting de warme douche want die hadden we na een dag op een grote ijsklont met een beetje natte voeten en ontzettend koude handjes wel verdiend! Al met al een super gave ervaring die we niet hadden willen missen!
De volgende dag zijn we noordwaarts getrokken langs de weskust! Het was op zich een mooie route en de zee was heel wild maar verder was hier niet veel te beleven. We zijn daarom ook maar lekker doorgereden en niet te veel gestopt. We zijn wel gestopt bij de pannekoeke rotsen oftewel Pancake Rocks.. (die was toch niet zo moeilijk ). Dit waren grote rotsen die door erosie en een hoop natuurgeweld gevormd waren (zie foto). Er was hier ook een Blowhole. Deze keer was het wel een echte! Niet zo’n neppe als de vorige keer ;) Af en toe dan kwamen er flinke golven aan en deze persten dan een hoop water door een ondergrondse tunnel waardoor er een hoop lucht naar buiten wordt geperst. Dit gaat vaak samen met een heleboel water wat het ontzettend gaaf maakt om naar te kijken! (nogmaals zie foto!) Hierna zijn we doorgereden richting het noorden.
Uiteindelijk zijn we naar Abel Tasman National park gegaan. Hier wilden we gaan kayakken. Dus wij naar het information centre en een 2 daagse Freedom Tonga tour geboekt. Dat wil zeggen dat je na een kleine veiligheidsinstructie en een sneltrein cursus kayakken zelf mocht gaan en staan waar je maar wilde als je maar op bepaalde tijd ergens was. We hadden dus 2 dagen met een overnachting op een boot. Verder mochten we dan op elk strandje landen (zoals ze dat dan noemen) en lekker genieten van het weer want ik zal je vertellen, het was geweldig weer! Die 2 dagen heeft de zon de hele dag geschenen en het was heet! Bart heeft helaas wel al na een dag kayakken (incl. insmeren) zijn voorhoofd en neus verbrand! Dit kwam waarschijnlijk door het zeewater wat ik regelmatig over me heen kreeg. We moesten namelijk de eerste dag tegen de wind in en waar we gingen kayakken waren het meestal baaitjes en beschut gebied maar dan hebben ze ook nog een stuk wat ze de 'Mad Mile' noemen. Dit is een stuk land wat iets verder de zee in gaat zeg maar en daar moet je dan om heen. Helaas stond daar de wind vol op en dan kon je heftige zee verwachten. Nou, dat hadden we geloof mij maar... wat een golven en wind en stroming... we hadden het ontzettend moeilijk en op 2/3 van die mad mile is een strandje waar we dan ook een uur uit hebben liggen puffen.. We waren echt helemaal kapot! Na dat we bij het eindpunt van deze dag aankwamen gingen we naar ons hostel dat op een boot was. Het was heel erg gezellig en lekker gegeten! BBQ jamjam! S’avonds nog wat biertjes gedronken en daarna lekker geslapen in ons 2 persoonsbedje die bijna tegen het plafond aan zat. De volgende dag zijn we nog heerlijk een stukje verder gevaren. Het was gelukkig rustig die dag. Niet zoveel wind en daarom konden we genieten van een paar mooie strandjes waar we gestopt waren om van het uitzicht te genieten! Om een uur of 1 kwamen we aan op ons eindpunt waar we eigenlijk was om 3 uur zouden vertrekken met de watertaxi. Helaas had Bart een beetje last van de verbrande plekjes op zijn hoofd dus zijn we maar meteen terug gegaan naar onze camper. Onderweg zijn we met de watertaxi gestopt bij een eilandje waar een zeehonden kolonie zat. Dit was echt geweldig! Die zeehondjes waren heerlijk nieuwsgierig en kwamen meteen naar de boot toe! Dit was een mooie afsluiting van onze kayak tocht.
Na deze twee heerlijke dagen zijn we nog naar de Golden Bay gegaan. Helaas kreeg Bart (ja, alweer ik) hier na een kleine pitstop bij een camping ontzettend last van zijn hooikoorts.. Hij heeft er al een paar keer een heel klein beetje last van gehad maar niet om over naar huis te schrijven maar nu was het echt raak. Nadat Inge nog een mooie wandeling had gemaakt zijn we weer terug gereden. We zijn nog even bij een strandje gestopt zodat inge weer een poging kon doen om haar huidje te bruinen om bij mij in de buurt te komen. Ze is aardig verkleurd maar ja aan mij valt gewoon niet te tippen moehahahahahah! Omdat ik graag van mijn hooikoorts af wilde was ik echt toe aan een douche. We zijn daarom toen naar de dichtsbijzijnde camping gereden en daar heb ik dan ook lekker een uur onder de douche gestaan! HEERLIJK! Hierna ging het een stuk beter. De volgende dag zijn we naar Nelson gereden. Ook hier hebben we weer even heerlijk op het strand gelegen (heerlijk die zomer!). Na nog even bij een apotheek wat medicijnen te hebben gehaald zijn we gister via de Marlborough Sounds (Very Nice!) en over de Queen Charlotte Drive (Also Very Nice!) naar Kaikoura gereden waar we dus vandaag waren voor de dolfijnen trip!
Morgenvroeg om 8 uur pakken we de ferrie vanuit Picton (waar we nu inmiddels zijn) naar Wellington gelegen op het noorder eiland. Hier gaan we dan nog ruim anderhalve week rondtouren en SKYDIVEN!!!! WOEEEHOEE!!
Ook gaan we de komende dagen nog wat feestjes bouwen want ja m’n lieve mammie en peettante zijn jarig! En zaterdag is dan de grote dag! Me word 21!!! Wel jammer dat ik het niet samen met jullie allemaal kan vieren maar als jullie er nou gewoon eentje op mij drinken dan doen wij dat hier ook! Daarna gaan we uit protest kerstmis op het strand vieren en met nieuwjaar zijn we al weer in Melbourne waar we het nieuwe jaar in gaan samen met de familie (van opa en oma )!
Wij wensen jullie daar allemaal een hele fijne kerst en een heel gelukkig nieuwjaar!
Heel veel groetjes uit New Zealand en jullie horen snel weer van ons!
See ya later mates!
16 December 2006 - 09:21
De Witvrouwsbergers:
Opnieuw hebben jullie het gelukkig weer voor elkaar gekregen dat de zaterdagplanning compleet de vernieling in is gelopen. Zaten we weer met 281 foto´s en 2 filmpjes. Niet echt erg hoor. We hebben ze allemaal gezien!!
PERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRFFFFFFFFFFFECT!!!!!
Wel een paar shitfoto´s (niet Inge)? Ik ben eens benieuwd of er op de 23e nog verjaardagswensen op deze site komen.
Nou we gaan vlug boodschappen doen. De kopie CD is al gebakken en gaat richting Zeelst.
Doeiiiii. -
16 December 2006 - 09:40
Annet:
heej! lekkere foto's weer, het ziet er echt geweldig uit! en zo hip wat jullie allemaal doen! En heerlijk kerst vieren op het strand! fijne kerst en gelukkig nieuwjaar alvast! x annet -
16 December 2006 - 09:42
Iris:
wat een superverhaal weer!alvast een hele fijne verjaardag, jullie kennende gaat dat flink gevierd worden!<
dikke kus vanaf de andere kant van de wereld
16 December 2006 - 14:37
Syl:
HAAAAI LEKKERE CHICKKKIIEESSS
wat een gave verhalen! *jalooeerss ik wil ook met 500 dolfijntjes geluidjes maken! echt dikke avonturen :D Geniet er van met zn tweetjes :) Alvast een leuke verjaardag Bart! Ingewijf en chickiejbart, alvast fijne feestdagen!!ik wil ook kerst vieren op t strand hiiijj.. DIKKE KUSSS!! -
16 December 2006 - 14:55
Geert En Niki:
Ziet er weer relaxt uit daar! Berdt kun je niet zo'n dolfijn meenemen voor bij mij thuis in de vijver?? -
17 December 2006 - 15:07
Madelon!!!:
Hey lief broertje en schoonzusje!!! Wat een geweldig verhaal en foto´s! Heb net bij papa en mama de cd bekeken, vooral rotsen, groen en water, maar wel mooi! Bart heeft gevraagd om een mooie email (lang verhaal) hier uit Nederland. Ik zal mijn best gaan doen om er iets van te maken. Maar wij maken hier natuurlijk niet zoveel mee. Heel erg bedankt voor het kaartje. Met tranen in mijn ogen moet ik helaas zeggen dat er niemand is die mij in de winter warm kan komen houden (komt op de mail uitleg over) maar ik ga wel bij papa en mama knuffelen! Hou van jullie! Geniet ervan en tot bels!
DIKKE KUS!!!!!!!!! -
17 December 2006 - 18:58
Britt:
Woohhh echt te leuk om te lezen!:O
Jullie hebben het daar zo goed! terwijl wij hier met 10 graden en regen zitten.
Nog véééél plezier!
Groetjes xxxxx Britt! -
17 December 2006 - 19:02
Britt:
en niet te bruin he!
Wij gaan volgendeweek met kerst met jullie pap en mam, maartje en geert lekker eten.
Jullie ook nog fijne kerstdagen!
en een Gelukkig nieuwjaarrr!
ennn Berttt! alvast gefeliciteerd! xxx Britt -
17 December 2006 - 20:43
Esther:
Ahhhhh wat leukkkk :D!!! Fantastisch!! Wat een mooi land is het toch!!
Have fun!!!! xx -
17 December 2006 - 21:30
Dinie:
Inge en Bart
Weer een geweldig verhaal. Ik zag de dolfijnen al voor me.
Corne gaat in februari naar Australie en wij komen er ook aan. Maar eerst morgen een glaasje drinken op Bart zijn verjaardag. Alvast proficiat Bart en een fijne dag samen. Tot het volgende verhaal.
Wij zijn vandaag naar Riethoven geweest naar kerstconcert waar Judith solo gezongen heeft.fijne dag gehad. Groetjes van ons allemaal. -
18 December 2006 - 09:38
Kimmetje:
hey inge en bart wat gaaf zeg jullie verhalen echt super ik zou je op de hoogte houde van ons dans resultaat nou we hebbe gister ons 1ste toernooi gehad en we ware 1ste van de 7 zelfs hoger dan lets dance want die was 3de hahah goed bezig zijn wij he veel plezier nog zal morge op mijn verjaardag een stukje taart op die van bart eten hahah xxx kimmetje -
18 December 2006 - 10:35
Willem Jan:
he feestbeesten, lees weer een mooi verhaal van jullie en zie veel mooie foto's. Have fun!!! -
18 December 2006 - 17:33
Mirjam:
Hey lieve schatten Pfoe het klinkt wel echt heel saai hoor allemaal ;-) hahaha Neej cker niet ben wel jaloers Vooral die dolfijnen joh echt heel gaaf
Voor jullie tweetjes alvast een super fijne kerst ben benieuwd hoe jullie het vieren
Dikke kus -
19 December 2006 - 16:34
Jela:
hee dudes!!!
echt zo vet die foot van jullie kajak op het strand met de zee erachter! daar kun je posters van kopen he! volgens mij heeft joris die een...
en wij zijn idd 1e geworden op ons 1e toernooi!!! goed he! echt vetjes, had ik nie verwacht. allemaal 9.3 ik dacht we krijgen vast maar een 9.1 ofzow!! ik ben zo blij!
jullie ook een fijne kerst en alvast een gelukkig nieuw jaar! kus! -
19 December 2006 - 16:36
Jela:
owja: bart een fijne verjaardag! bende eindelijk ook volwassen hahah... :P -
20 December 2006 - 19:37
Henriette:
Hoi Bart en Inge.
Als eerste Bart feliciteren met zijn verjaardag. heb je er een leuke dag van gemaakt? Names Jorrit ook gefeliciteerd. Wederom mooie foto's. En mooi verhaal. Hier zijn de voorbereidingen al getroffen voor het kerstdiner met de familie Janssen. Wij gaan gezellig eten met z'n allen eerste kerstdag. Jullie ook fijne kerstdagen, en een avontuurlijk 2007. Groeten Jorrit en Jet, Johan, Britt, Martijn!!! -
20 December 2006 - 20:08
Gerry:
Hoi Inge en Bart, ik heb net weer eens even jullie site bij zitten lezen en ik vind het ontzettend leuk om te lezen hoe jullie daar met z'n tweetjes genieten van al het moois. Bart gefeliciteerd nog met je verjaardag en heel veel groeten van ons, Jilles,Evi,Driek en Gerry.Vieren jullie daar ook kerst en oud/nieuw?
20 December 2006 - 20:11
Miriam:
Schitterende foto's om jaloers op te zijn. Hier is het koud ik heb al een paar keer mogen krabben dankzij de vrieskou... Geniet volop maar gezien alles dat ik lees en de foto's moet dat wel lukken. Bij de way mooie sleurhut... Ook apart om kerst en oud op nieuw te vieren met in ieder geval beter weer als dat wij hier hebben. Het blijft leuk om jullie zo op de voet te volgen. Maak er fijne dagen van en ik hou je verjaardag in de gaten..
Dikke x miriam -
21 December 2006 - 16:07
Marijke:
Hé Inge en Bart ik ben echt heel trots op jullie! Super wat jullie allemaal ondernemen saampjes. Ik ben echt jaloers met mijn serieuze kantoorbaan bij Direct Wonen Verhuurmakelaars. Wel een hele leuke baan hoor. Ik heb al jullie foto's bekeken! Ik ben je nog niet vergeten hoor Inge haaha. Heel veel plezier nog en alvast fijne kerst!
Dikke kus -
22 December 2006 - 16:19
De Overbuurtjes:
Hoi Bart en Ine,
Wat een feest is het toch elke keer weer om jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken.
Zo kunnen ju;;ie fijn een beetje volgen.
Bartje ook willen wij jou bij deze van Harte Feliciteren met je 21ste verjaardag. Jammer dat je niet hier bent maar we doen het strakkeltjes wel over, maak er iets onvergetelijks van want je bent nu volgewassen.
Groetjes Antoon Mary Lian en een poot van Zoe. -
23 December 2006 - 12:53
Opa En Oma:
Hallo Bart en Inge
Bart van harte gefeliciteerdmet je verjaardag hopend dat je deze dag nog vaak mag beleven in goede gezondheid samen met inge en wij ook we hopen dat je toch fijne dagen zult hebben maar wij nemen er wel een op jou gezondheid hier is alles nog steeds oke en hopen van jullie hetzelfde maak er maar mooie dagen van samen en ook nog van Opa proficiat en tot mails
houdoe. -
23 December 2006 - 15:36
De Meulenbroekies:
Hi Bart en Inge,
Ten eerste gefeliciteerd met je 21e verjaardag, bouw een leuk feestje samen met Inge, dan nemen wij hier wel een pilsje op je verjaardag.
Harstikke leuke foto's en een mooi reisverslag, zo leren wij ook hoe de andere kant van de wereld eruit ziet. Hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.
Kusjes van ons allemaal;
Anita, Karin, Jijs, Ton en Henriëtte. -
24 December 2006 - 03:02
Rafael (bonaire):
holaaaaaaaaa alles goed?
hey I really Happy for u because u have fun ur hollidays and I wish u the best in this live for u jejejejeje see u :) p) -
24 December 2006 - 03:04
Rafael (bonaire):
haaaaaaaa!!!
Merry Christmas and a Happy New year -
24 December 2006 - 12:28
Hanneke:
Bart, nog gefeliciteerd met je verjaardag!
En voor jullie allebei: Een hele fijne Kerst!
Ik kijk uit naar de volgende foto's en verhalen, groetjes Hanneke -
24 December 2006 - 15:09
Verberne Polderstr:
Hey Bart en Inge,
Fijne feestdagen en alvast een gelukkig en gezond nieuwjaar.
Piet en Jose,
Marco
Pieter en Iris.
wij hebben het druk zelf tijdens de feestdagen kunnen we werken
maar genieten jullie maar van elke dag die je daar beleeft, want die tijd komt niet meer terug en is zo voorbij.
24 December 2006 - 16:33
Nandi En Liesbeth:
Hey bart nog gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een leuke site met deze mooie foto's. Als je ze bekijkt geniet je vanzelfs mee. Nog fijne kerstdagen en een knallend nieuwjaar.
Tante Liesbeth en Nandi -
24 December 2006 - 16:40
Opa Ansems:
Bart, heel veel proficiat met je verjaardag. Heel veel plezier op jullie grote reis. Als ik geen last had van mijn knie, dan kwam ik jullie opzoeken. Het is hier wel koud maar nog geen echte winter.
Groetjes en tot ziens, Opa. -
Hele dikke kerstkus! -
25 December 2006 - 08:16
Ome Jan Tante Annie:
Lieve Bart en Inge,
Allereerst wensen wij jullie hele fijne kerstdagen toe daar ginds in verwegistan. het zal wel totaal anders zijn,maar geniet ervan!!!!!
wij zijn druk bezig met de voorbereiding voor onze reis naar Thailand.Wij vertrekken vrijdag a.s.Dus met nieuwjaar zitten wij een stukje dichter bij jullie.Wij blijven via de site op de hoogte van jullie avontuur en genieten van de verhalen.
Maar voor nu wensen wij jullie nochmaals hele fijne kerstdagen,een knallende jaarwisseling en een geweldig,boeiend, interrestant,veilig,gelukkig en gezond 2007!!!!! Heel veel groetjes en liefs van Ome Jan tante Annie en de kids. -
26 December 2006 - 10:20
Janou:
Een erg late reactie... :s maar echt geweldige verhalen! Echt super... Ik wil ook! Ik begin al met sparen (een van de vele goede voornemens van 2007) Het klinkt echt super... Ga zo door met genieten van jullie reis en met jullie verhalen (zodat wij ook een beetje kunnen mee genieten). Ik hoop dat jullie kerstdagen gezellig zijn (op zijn Australisch) en alvast het allerbeste voor het nieuwe jaar! Liefs van Janou xx -
26 December 2006 - 12:06
Lieke:
Hey Inge en Bart!!!
Bart, alsnog gefeliciteerd!!!
En bij deze wil ik jullie nog een hele fijne kerst wensen, en natuurlijk een zeer romantisch 2007!!!
xXx Lieke -
26 December 2006 - 15:06
Hennie En Bep:
Heerlijk zo om op 2e kerstdag met druilerig weer jullie reisverhaal te lezen,
Op deze manier krijg je wel leesvoer voor het thuisfront. Nu maar afwachten wat Australie te bieden heeft. -
26 December 2006 - 19:23
Dennis En Willemijn:
wat een super foto´s,echt een paradijsje! geniet ervan en nog heel veel plezier -
26 December 2006 - 21:01
Nicole Mike En Kids:
hoi luitjes.echte wereldreizigers zijn jullie.jeetje echt gave foto,s .als ik geen heimwee zou hebben zou ik stikjaloers zijn .en bart nog proficiat,we hebben er 1 op je gedronken. nou genieten daar en we laten snel weer iets horen x van ons -
27 December 2006 - 18:22
Annelies:
Hallo Inge en Bart
Hele mooie verhalen om te lezen, jullie zien nog eens wat van de wereld!
En supermooie foto's.
Zijn jullie de kerstdagen goed doorgekomen?
Wij wel, Oma heeft hier mee aan het diner gezeten, het was wel wat rommelig, maar dat kwam ook doordat Vere en Lotte van Janneke erbij waren. Maar oma heeft ervan genoten!Nu is de jaarwisseling in aantocht, wat voor jullie daar een halve dag eerder begint dan hier.
Inge en Bart wij wensen jullie alvast een goed nieuwjaar en heel veel geluk in 2007
Groeten van ome Hein en tante Annelies -
28 December 2006 - 12:32
Menno:
Hey Lieverds,
hebbie jullie een beetje leuke kerst gehad? ben wel benieuwd hoe je dat hebt gevierd zo ver van huis, zeker even naar het strand geweest ofzo? haha
leuk om te lezen dat jullie leuke dingen meemaken en ook om het te zien met fotootjes! hier is alles goed, eindelijk vakantie, ik heb mijn jaar denk ik wel gehaald dus nie kei hard gaan voorbereiden om mijn stage, maar dat laat ik nog wel weten.
tot snel xxxxx Menno
ps een goed uiteinde:D -
28 December 2006 - 15:45
Dootje:
hey lieve scheten van me!
GEFELICITEERD BARTJE!!!!!!!! LANG ZAL IE LEVUH LANG ZAL IE LEVUH LANG ZAL IE LEVUH IN DE GLORIE JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH
hoe gaat het met de australische tortel duifjes??? zo te lezen vermaken jullie je nog steeds! zou ook wel erg dramatisch zijn als dat niet het geval was ghehehe. het is echt vaag om je kerst zo te vieren in een warm land he? moest er echt aan wennen, bij echte kerst hoort toch wel een beetje kou!!!! maargoed, we hebben het maar al te goed voor elkaar!!!!!
poebelewoepsies geniet er nog van! ik hou van lullie en mis onze leuke avondjes echt heel hard!!!!
HAVE FUN!
hele dikke fatsige zoenen van mij!!!!!!!!!!!!! -
28 December 2006 - 17:45
Marianne En Fried:
Hoi bart en Inge
Geweldig al die foto´s ik ben echt een beetje jaloers op jullie
Bart nog van harte gefeliciteerd met je 21ste verjaardag maak er samen maar een leuke dag van wij zullen hier op jullie proosten
Ik ben wat te laat omdat er bij mij iets fout gegaan was maar toch goed bedoeld
De kerstdagen zijn gezellig geweest en wij zijn ons hier aan het voorbereiden op de jaarwisseling in de nattigheid en kou ben maar niet jaloers op ons
we weten dat het erg warm is in Australie dus kijk uit voor het verbranden.
Een gezellige jaarwisseling met de familie en voor alemaal een goed en gezond 2007
Groetjes Fried en Marianne -
28 December 2006 - 19:49
Wilma En Arno:
graag willen wij jou bart ook van harte feliciteren met je verjaardag, wel een hele speciale verjaardag op zo'n mooi eiland.wij genieten mee van jullie fantastische reis, echt kei vet hoor.
wij hebben een fijne en gezellige kerst gehad, de 2e kerstdag zijn we met stephane en joost gaan karten, en daarna lekker gegeten en gedronken en gezelli gekletst.
nou lieve mensen heel veel groetjes en kusjes van ons.
en een super jaarwisseling!!!