Nieuw Zeeland! - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Bart en Inge Jansems - WaarBenJij.nu Nieuw Zeeland! - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Bart en Inge Jansems - WaarBenJij.nu

Nieuw Zeeland!

Door: Inge en Bart

Blijf op de hoogte en volg Bart en Inge

07 December 2006 | Nieuw Zeeland, Wellington

Hallo allemaal!

Hoe gaat het met jullie? Ik hoop dat het met jullie net zo goed gaat als met ons maar dat kan haast niet anders! Hoe was Sinterklaas voor de gene die sinterklaas vieren? Hier doen ze daar niet zo aan haha.. Hier is alles volop in de kerst stemming! Iedereen is zeker ook al druk bezig met de kerstvoorbereidingen? Wij hebben ons al helemaal voorbereid! Wij hebben echt een gigantisch klein kerstboompje gekocht voor in onze camper dus wij zijn er klaar voor.
We hebben het echt super op dit moment! We zijn vorige week aangekomen in Nieuw Zeeland waar onze trip pas echt gaat beginnen! De eerste twee weken was meer vakantie maar nu is dan het echte rondtrekken begonnen!

Om precies te zijn, we zijn zondag vertrokken uit Sydney en s'avonds om tien uur aangekomen. De volgende morgen onze camper opgehaald en daar gingen we dan in onze super gave 2Pac camper! voor de mensen die niet weten wie of wat 2pac is: dat is een amerikaanse rapper die een paar jaar geleden doodgeschoten is en komt uit een ghetto. Vandaar de tekst achter op onze camper (check foto). Zoals jullie wel begrijpen begrijpt niet iedereen deze tekst en vragen sommige reliqieuze mensen wel eens waarom we er dat op gezet hebben haha :)
Na even wennen kon de trip beginnen want ja ze rijden hier natuurlijk aan de andere kant van de weg.. knap lastig in het begin! maar ik moet zeggen we hadden het vrij snel onder de knie.
We zijn toen richting Lake Tekapo gereden. (Er zullen wat namen voorbij komen die niet iedereen kent, maar dan moet je er maar even een kaart bij pakken ;) ) Na een lange trip (4 uur...) zijn we net voor Lake Tekapo gestopt. Er zijn hier langs de weg van die picknick plaatsjes waar alle reizigers zo'n beetje gaan slapen want dit is gratis. Maak jullie maar niet druk vanwege de vervelende gebeurtenis die hier een paar weken geleden heeft plaatsgevonden, want er staan meerdere campers op die plaatsen dus we staan er nooit alleen.
De volgende dag was het dus op naar Lake Tekapo, Lake Pukaki en Mount Cook (hoogste berg van NZ). Het landschap waar we de eerste dag door heen reden was al mooi (af en toe teletubbie landschap :) ) maar deze dag viel onze mond echt open! Zo schitterend echt niet te geloven! Het meer was zo blauw en dan die bergen op de achtergrond. Echt geweldig gewoon! Bij Mount Cook hadden we helaas minder geluk want het was ontzettend bewolkt dus we konden Mount Cook niet zien.. beetje jammer als je daarvoor 140 kilometer rijdt... Maar goed het landschap was toch mooi en we hebben lekker gewandeld door de bossen. We zijn toen maar terug gereden en gestopt bij Twizel voor onze overnachting.
Na weer een heerlijke nacht in ons campertje zijn we naar de oostkust gereden. Om precies te zijn naar Oamaru en Dunedin. Bij Dunedin zijn we toen op een camping gaan staan zodat we even lekker konden douchen en de was konden doen. Ook koken op een camping gaat beter als bij de camper.. Wij hebben maar 1 pitje dus ja dat valt best tegen af en toe. Verder hebben we die dag niet veel gedaan.
Donderdag zijn we een grote uitdaging aangegaan! In Dunedin is namelijk de steilste weg ter wereld! Staat in het Guinnes Book of Records. Op het steilste stuk gaat deze weg per 1,216 meter een meter omhoog... bijna 45º dus! Toen we de weg zagen dachten we allebei echt van hmmmmm gaan we dat redden?!? Na een paar foto's gingen we dan toch maar van start. In het begin had onze Four wheel drive het natuurlijk makkelijk :) maar op het steilste stuk kreeg hij het toch moeilijk. Met een snelheid waarmee je door voetgangers ingehaald zou worden gingen we omhoog maar we hebben het gered!
Na dit avontuur zijn we naar Otago Peninsula gereden was net ten zuiden van Dunedin ligt. Dit is een natuurgebied op een eiland dat aan het land vast zit snappie? We konden hier een tour doen waar we allerlei dieren konden zien maar uiteindelijk hebben we ze op eigen houtje allemaal gezien. We konden zo naar de zeeleeuwen toelopen en ze van dichtbij bekijken. De Albatrossen zagen we boven het nest vliegen. Wat een ontzettend grote meeuwen zijn dat haha! De route was echt adembenemend zo mooi.
Vervolgens zijn we naar Roaring Bay en Nugget Point gereden. Bij Roaring Bay kon je vanaf 4 uur s'middags Yellow Eyed Pinguins zien die terug kwamen vanuit de zee. Toen we aankwamen zagen we er al 1 in de bosjes zitten en na een paar minuten zagen we iets bewegen in de zee en ja hoor! Komt er ineens zo'n pinguin het strand op gewaggeld! Wat een geweldige dieren zijn dat haha. Ze zien er zo sullig uit maar toch super. Er lag ook nog een dikke zeeleeuw op het strand. Bij Nugget Point was een vuurtoren van waar je een aantal rotsen kon zien die bezaaid waren met zeehonden. Prachtig uitzicht ook vanaf de vuurtoren! Toen we die avond aan het kamperen waren op een picknick plaatsje kwam er een australisch vrouwtje vragen of we zin hadden om bij hun in de warme camper een wijntje te komen drinken. Nou daar hadden wij wel zin in want in onze camper was het behoorlijk koud! Het was echt supergezellig en we werden ook uitgenodigd om bij hun langs te komen in Australie. Super die Australische gastvrijheid!
De volgende dag hebben we een prachtige route reden naar Invercargill wat helemaal in het zuiden ligt. Onderweg zijn we naar een Blowhole gegaan. Helaas moesten we hiervoor een half uur door een weiland vol met schapen lopen en dus tussen een hoop poep door.. Was niet echt fijn ofzo, zeker niet omdat het ook nog begon te regenen! De blowhole was wel erg gaaf om te zien alleen was het niet echt een blowhole.. Niet wat wij ervan verwacht hadden in ieder geval. Daarna zijn we nog naar watervallen wezen kijken en vervolgens zijn we naar Slope Point gereden. Dit is het zuidelijkste puntje van het zuider eiland. We moesten weer door een weiland met schapen maar minder poep deze keer.. Echt schitterend was het daar en wat een natuurgeweld als die golven tegen de rotsen omhoog klappen. Er stond ook een bordje waarop stond dat het 5000 kilometer naar de evenaar en 4800 kilometer naar de zuidpool was. Deze middag brak de zon dan eindelijk door na een aantal dagen met regen en kou.
Zaterdag zijn we van Invercargill naar Te Anau gereden en daar hebben we een Nature Cruise geboekt naar de Milford Sound voor de volgende dag. We zijn die zelfde dag al richting de Milford Sound gereden. We hebben onderweg overnacht op een camping aan een meer. Echt prachtig daar en het weer was ook heerlijk. Het enige nadeel van de westelijke kant van NZ is dat er zandvliegen zitten. Het zijn kleine zwarte vliegjes en ze bijten als de beste. Heel irritant en ontzettend agressief.
Na een nachtje aan het meer was het dan tijd voor de Milford Sound. De Milford Sound is een fiord. Het is een soort meer wat vanuit de zee het land in loopt. Vanuit het water stijgen er bergen op van onvoorstelbare hoogte. Er komen heel veel watervallen naar beneden waaronder een van 160 meter hoogte. Ondanks dat het weer niet meezat was het echt indrukwekkend. Even ter informatie: in dit gebied regent het een kleine 7 meter per jaar.. Toen we op een gegeven moment bij de zee kwamen werd het water heel ruig met hoge golven en de boot ging zo op en neer dat het water over het voordek heen sloeg. En je raadt het al, daar stond Bart :) Je werd wel nat maar het was geweldig! Heerlijk zo'n natuurgeweld! Op de weg terug naar Te Anau (er loopt maar een weg naar Milford Sound) zijn we een aantal keren uitgestapt om de omgeving te verkennen. The Chasms waren echt geweldig (zie foto).
Maandag zijn we naar de Glowworm Caves gegaan en dat was ook echt super! In 1948 ofzoiets is er een grot ontdekt aan Lake Te Anau die uitgeslepen is door een ondergrondse rivier die vanuit een bergmeer via de grot naar Lake Te Anau loopt. Toen ze die gingen verkennen bleek er een klein kamertje in te zitten waar echt een heleboel gloeiwormen zaten. Nou daar zijn wij dus ingeweest! echt super! de ingang was zo laag dat je echt helemaal door je knieen moest en dan nog lopen haha en ja voor de jonge mensen onder ons is dat geen probleem maar er waren ook een aantal oudere mensen bij en ja... die hadden daar wat moeite mee.. maar toen we eenmaal binnen waren was het echt geweldig! het werd zo donker dat je helemaal niks meer kon zien behalve de kleine ledjes die aan de railing zaten waardoor je nog een beetje zag waar je liep! op een gegeven moment kwam je bij een dikke waterval (onder de grond..) en toen vertelde dat meisje die de tour gaf dat er 650 liter water per seconde door die grot stroomde! is toch niet normaal haha! het ging echt met grof geweld naar beneden! uiteindelijk een stukje verder in de grot moest je in een bootje stappen en dan ging je een stukje varen op dat riviertje totdat je in die kamer kwam waar die gloeiwormen zaten.. ik moet zeggen, het viel me een klein beetje tegen want ik had er meer verwacht maar het was wel schitterend! muisstil en dan lijkt het net alsof je onder een sterrenhemel zit! het bleek dus dat als die wormen honger hebben gaan ze gloeien dus misschien hadden ze niet zo'n honger op maandag ofzo.. maar ja toch was het leuk! lekker actief bezig zijn en de trip naar de toch was op een flinke boot maar dan dus ook echt een snelle en dat was wel gaaf! af en toe kwamen er echt van die dikke flatsen water langs de zijkant tegen de raam dus dat was wel kicken! Na deze trip zijn we naar Queenstown gereden. Toen we aankwamen na een lange tocht, want van Te Anau naar Queenstown is toch weer 180 kilometer, zijn we met een gondel naar een uitkijkpunt gegaan! Toen we boven kwamen was het uitzicht schitterend! Je kon daar net als in valkenburg een soort van rodelen maar in plaats van in een baan was het een soort racebaan naar beneden en dan met een soort driewieler! Echt heel gaaf! kijk hier maar is: http://www.skyline.co.nz/queenstown/luge/ daar staat alles op! Nou dus wij met z'n 2en een helm gepakt en naar beneden haha! echt cool alleen jammer dat inge harder ging dan ik.. zal wel aan die driewielers liggen :) haha!
Toen maar weer naar beneden gegaan en terug naar onze auto!
Nou was daar bij die gondel dus een holiday park en op die campings zijn keukens met meerdere gaspitten en afwasplekken dus ja dan begrijp je wel.. Wij ali illegali daar naar binnen en lekker luxe gekookt. Op de kaart hadden we gezien dat er een DOC camping was. Dat wil zeggen dat daar een plek naast de weg is waar je mag gaan kamperen voor 5 dollar per nacht ofzo en dan staat daar een wc. Het voordeel van zo'n camping is dat je in principe geld in zo'n bakje moet doen en dan komt iemand dat ophalen en ff checken of iedereen betaald heeft! dus ja niemand doet geld in dat bakje maar wacht totdat er iemand komt en betaald dan aan hem! maar ja gister kwamer dus niemand! haha dus gratis op een geweldige plek gestaan! Recht aan het water van Lake Wakatipu. Echt schitterend!
En toen was het 5 december! WOEHOE Sinterklaas! Maar niet voor ons dus. Wij moesten het doen met een chocolade kerstman die wij gebruikten als sinterklaas. Deze dag lekker in Queenstown rondgewandelt. Echt een leuk stadje en lekker druk. Na even geshopt te hebben bij de Warehouse (soort makro) en de supermarkt zijn we naar Lake Wanaka gereden via een mooie weg door de bergen. Je kon ook om die berg heen maar ja het moet wel spannend blijven natuurlijk. Vervolgens een record gezet met rollen haha. We hebben om precies te zijn 10,4 kilometer van de berg af gerold (in z'n 'vrij'). Vrachtwagen irriteerde zich aan ons maar ja, schijt aan! In Wanaka weer ali illegali gedoucht en gekookt en toen net buiten Wanaka op een DOC camping gekampeerd. Helaas werd hier wel gecontroleerd en wel om half 7 's ochtends.
Gister zijn we in Wanaka naar Puzzle World geweest. Dit was echt erg leuk. De meest rare dingen gezien binnen en buiten was er een heel groot doolhof met 4 gekleurde torens. De uitdaging was: vind eerst de 4 torens in de goede volgorde en daarna weer de uitdaging. Dus wij wedstrijdje doen wie het eerst klaar was haha. Inge ging goed van start maar aan het eind was het toch weer de man die de strijd won moehahahahaha. Het was wel grappig want het was goed warm en wij liepen daar als twee mafketels rond te rennen. Die mensen zullen wel gedacht hebben maar ja.. Boeien! Daarna weer een geweldige route gereden richting de westkust. Onderweg zagen we heel veel mooie watervallen en meren. Bij een waterval ben ik helaas 1 van m'n slippers verloren toen we perse een rivier over moesten om een nog mooiere foto te maken van die waterval. Het water was trouwens ONTZETTEND KOUD! Net na Haast (is echt een plaatsje hier) zijn we gestopt op een DOC camping.
Vandaag zijn we naar Glacier County gereden. Hier zijn de Fox Gletsjer en de Frans Joseph Gletsjer waar we nu dus zijn. Vanmorgen zijn we bij de Fox Gletsjer omhoog gereden om de gletsjer te gaan bekijken. Het was echt een schitterend uitzicht! Daarna zijn we doorgereden naar Frans Joseph waar we een tour geboekt hebben. Morgen gaan we de hele dag Hiken (wandelen, klauteren, etc.) op de Frans Joseph Gletsjer. Dit natuurlijk met een gids. We hebben er echt ontzettend veel zin in. 8 uur in totaal waarvan 6 uur op het ijs!

Dit was het even voor nu. Waarschijnlijk hebben jullie hier wel even genoeg aan.
Wederom bedankt voor al jullie berichtjes. Echt super dat jullie ons zo volgen!

Heel veel groetjes en kusjes voor iedereen!

Bart en Inge.

• 07 December 2006 - 06:16

L1dert:

Hallo Inge en Bart.

Waaauw geweldig weer te lezen hoe jullie het hebben.
    prachtige ervaringen en geweldige belevingen.
    Ben enorm jaloers op jullie hoor.
    Blijf er lekker van genieten samen.
    Gave camper overigens.
    Volgens mij zijn jullie ook wat gegroeid , hahahahah, na jullie Bonaire avontuur. Leuk dit allemaal te volgens.

Nou ik ga morgen weer naar Bonaire. Maar nu voor enkele dagen. Want heel snel vertrekken we met een zeilboot richting Curacao, Jamaica, Cayman eilanden, Cuba en dan langs de Bovenwindse eilanden verder naar het oosten.
    Voor drie maandjes echter.
    Nou ik zal jullie ook o[p de hoogte houden hoor.
    Blijf lekker veel genieten en zien en houd hem tussen de lijntjes.
    Groet en alle goeds.
    PASA BON.

• 07 December 2006 - 07:34

Madelon:

Dus die Kea is best wel 'gay'? :P Gave foto's zeg! Echt super mooi die natuur daar. Ben blij dat ik ons berdtje even aan the phone heb gehad! Want ik mis jullie best hoor! Maar goed, er komt binnenkort weer een mailtje! Maar ik moet eerst even alles opsparen om te vertellen want ik maak buiten werken en stappen in de pub weinig mee... Tot snel maar weer! XXXX

• 07 December 2006 - 08:27

Hylke:

jeetje lekkere fotos, zo te zien super mooi... plek waar ik ook zeker nog heen wil! ook alles gezellig met zijn tweetjes nog steeds??
    geniet er van en maak veel fotos, kushje

• 07 December 2006 - 08:41

Iris:

ha die inge en bart!
    sommige dingen komen me via maartje (mariek?!?) erg bekend voor, de foto's zijn echt geweldig! de camper is echt super vet! en puzzle world, haha hoe oud zijn jullie ook al weer..? ga vooral zo door! het wordt echt een zuper jaar!

liefs en een dikke kus

• 07 December 2006 - 09:37

Lindy:

VET!!!

• 07 December 2006 - 13:06

Stephane:

super hoor Inge en Bart...er komen weer een hoop herinneringen naar boven!!
    geniet ervan!

Rik:

Echt gaaf!!!!

• 07 December 2006 - 18:07

Andrea:

Waaaaauuuuwww!!! Gaaaf verhaal he! Waarbenjij.nu heeft alleen kuren en nu kan ik de foto's niet bekijken! ggrrr....ben echt super nieuwsgierig...zo klein zie ik natuurlijk niks! Maar jullie hebben wel een super tijd daar zo te horen! Fijn ook om te lezen dat die camper goed is! want wij hebben ook een wicked geboekt! (toch wel uiteindelijk) ben benieuwd hoe die van ons er uit ziet! het links rijden valt dus wel mee...haha
    die rodelbaan ziet er trouwens ook stoer uit!
    maar echt super om te lezen dat jullie het daar zo naar je zin hebt! ook handig om ideetjes op te doen! :) heeeeel veel plezier nog! en misschien zien we jullie daar nog wel aan de andere kant van de wereld! daaaaaaaag
    groetjes uit een koud, winderig en druilig Nederland :(
    Andrea

• 07 December 2006 - 18:10

Anita:

Het is fantastisch wat jullie allemaal meemaken! De foto's zeggen genoeg... Heel veel plezier nog, in jullie ghetto camper! Doe voorzichtig, en ik wacht hier wel op jullie nieuwe avonturen!
    xx Anita

• 07 December 2006 - 20:22

Nelleke:

Hoi avontuurzoekers. Jullie maken nog eens wat mee zeg. Kijken jullie wel goed uit. Want in z"n vrij de berg afrijden is volgens mij echt gevaarlijk. Niet meer doen hoor. Verder vind ik het geweldig dat wij jullie reis helemaal kunnen volgen. Hier alles goed. De groente-tuinman van Oma is overleden. Sinterklaas is bij ons rustig voorbij gegaan. Morgen gaan we naar Clemens in Amsterdam gourmetten en doen dan een paar kleine cadeautjes. Dan maken wij ons op voor Kerstmis. Ben benieuwd hoe jullie ervaring is in Nieuw Zeeland met de Kerst. We horen het allemaal wel.Een goede trektocht verder en pas goed op jezelf en op elkaar. Groetjes ook van Lei en de jongens. Tot mails.

• 08 December 2006 - 02:40

Maartje:

hoi en Inge en Bart, ik ben inmiddels weer in Auckland en helaas nog maar 3 daagjes in Nieuw Zeeland. Het klinkt allemaal echt super en erg grappig dat jullie veel dezelfde dingen doen! (helaas hebben wij puzzle world overgeslagen hihi) Wij zijn ook naar glowworms caves geweest (in Waitamo) en daar vertelden ze dat de poep van de wormpjes die blauwe kleur geeft!
    Jullie rijden nu waarschijnlijk door naar het noorden, wat ik zeker kan aanraden is een Kayak-tour in Abel Tasman national park. Wij hebben dat vorige week gedaan, en je kunt na 2 uurtjes instructies zelf (zonder gids) voor een paar dagen in de kayak de zee op en aanleggen bij allemaal afgelegen strandjes en rotsen, echt super mooi! Nog heel veel plezier in het Zuider-eiland, en het noorder-eiland natuurlijk. (al is de natuur daar iets minder spectaculair, maar wel genoeg groene heuvels met schapen hoor, hihi) Ik hoop dat het niet al teveel gaat regenen zodat alles nog mooier is, hihi! en maak er maar een super-reis van. En wat is jullie camper trouwens vet stoer! Wij zitten over 3 daagjes in Australie, lekker bruin bskken aan de East Coast! veel liefs van Maartje (van Iris hihi)

• 08 December 2006 - 05:13

Henricus De Grijze:

Nondepie!! Klasse!! Denk er maar eens over na om jullie reis in boekvorm uit te geven. Ik ben kei jaloers op jullie. OK hier hebben we een beter formuis, maar dat wil ik onmiddelijk inruilen voor dat mooie behang waar jullie tussendoor rijden.
    Lekker Toyotaatje trouwens. Zou je straks in Australië ook moeten hebben, maar ja..... een dag heeft maar 24 uur en als je er dan voor moet gaan werken, dan zou dat wel eens te weinig kunnen zijn.
    Stuur m,aar eens een hoop van die prenten op, want ik heb het idee dat er veel meer foto´s gemaaktt zijn.

Kids tot te volgende keer en.................................................................

Vooral doorgaaaaaaan
    Henry en Annemie

• 08 December 2006 - 13:40

Angela:

Hey ing en bart. Echt super gaaf hoor wat jullie allemaal doen! hele mooie foto's, kijk wee uit naar jullie volgend ebericht!!
    xxxx

• 08 December 2006 - 14:20

Dootje:

dikkie dik hoor erg mooi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sommige dingen hebben wel iets weg van mijn eilandje hiero!! alleen niet zo'n gave hoge bergen haha! nou have fun lieve poepekeesjes van me... tot volgens jaar :(:(:( ik zit al over de helft hiero! aahhh nog maar 2 maandjes en dan ben ik alweer in kikkerland! hahaha nou love you dudes! dikke kussies!

• 08 December 2006 - 14:23

Dodo:

jullie zijn echt cool samen! dat mag wel ff gezegd worden.....

• 08 December 2006 - 15:10

Annet:

heeeej! wat onwijs super cool als ik die foto's zie en jullie verhaal lees! echt heerlijk! en zo mooi! fijn dat jullie het zo leuk hebben! ik ben heel erg jaloers! :) geniet maar lekker verder! en jullie camper is ook stoer trouwens! veel liefs uit een regenachtig en koud nederland. x annet

• 08 December 2006 - 15:43

Jela:

ooooooooooooooooh ik ook ik ook ik ook ik ook ik ook.... vette camper, vette foots, vette dingen die jullie meemaken!!!!!!!! zoals ik al zei: ik ook ik ook ik ook!! groetjes en een x!

• 09 December 2006 - 11:08

Jorrit En Jet:

Ha Inge en Bart,
    Zojuist jullie verhaal gelezen, en de fantastische foto's bekeken.
    Echt geweldig lijkt het ons daar. Zouden wij daar ook nog eens ooit komen???
    En jullie camper is echt dope (jorrit) Tupac 4life!! Life goes on voor jullie nu!! haha
    Hier alles saai in vergelijking met jullie. Hebben trouwens wel een leuke sinterklaas gehad! Leuke rijmpjes en cadeautjes. Nu op naar de kerst, en mijn verjaardag natuurlijk.

Groetjes Jet en Jorrit

• 09 December 2006 - 12:54

Marjolein:

Hee Inge en Bart,

ik heb nog geen internet op m'n nieuwe flatje maar ik probeer jullie wel een beetje te volgen hoor!
    Mooie verhalen, echt enorm gaaf allemaal en die foto's!!!!!

Helemaal super ben benieuwd wat jullie eerste baantje zal worden ;)

Heel veel plezier en kijk wel een beetje uit met waar je je campertje neerzet he?

heel veel liefs uit het vooral regenachtige, nu een paar uurtjes zonnige Eindhoven

• 09 December 2006 - 14:36

Nancy:

Wow Ing, wat een mooie foto's. Zal wel genieten zijndaar.
    Enjoy!
    xje nans

• 09 December 2006 - 18:01

Angela Vd Looij:

Hoi Inge en Bart.
    Supper gaaf jullie verhaal en de foto's. Ik herken zoveel van jullie verhalen en moet toegeven dat het een geweldig land is. Vonden jullie het ook zo verrassend dat je soms maar 1 auto ziet in een uur. Voor mij nog 3 weken en kan ik ook weer gaan genieten, Dunedin ben ik nog niet geweest zoals ik lees zeker de moeite waard.
    Ik wens jullie nog geweldige dagen in NZ.
    Heel veel groetjes.

• 10 December 2006 - 10:41

Hennie En Bep:

Heerlijk om te lezen en bij te dagdromen. Zo van was ik vroeger toch maar gegaan....Nu zal onze tijd toch wel komen, maar dan met de seniorenclub hi hi hi.
    Van Jaloezie is geen sprake allen maar de kreet: Ga door en geniet van de tijd ; deze gaat hard en er is nog zoveel te zien Immers na die tijd zul je er lang op moeten teren.
    Doeeeeiiii.

• 10 December 2006 - 11:14

Nenah:

lees altijd weer met plezier jullie verhalen. zo fijn dat jullie het leuk hebben ! hier gaat ook alles goed. wel druk, en verschrikkelijk koud :p maar helemaal goed.
    ik mis jullie.
    xxnenah

• 10 December 2006 - 11:18

Nenah:

ohja.. en de fotos zijn geweldig! altijd als er weer een berichtje is en nieuwe fotos zijn dan kijke mama en ik er vol jaloezie naar :p wij zitten namelijk te kou kleumen bij ons kacheltje ;) maar we vinden het fijn dat jullie het zo fijn hebben :) en wij hebben het ook fijn, dus heeft iedereen het fijn :p :p

xx

• 10 December 2006 - 18:27

Fried En Marianne:

Hallo Bart en Inge
    We hebben jullie al van het begin gevolgd en lezen en zien aan de foto`s dat jullie een geweldige reis aan het maken zijn.
    Blijf vooral veel foto´s maken zodat wij met jullie mee kunnen genieten.
    Verder gaat het met ons allemaal goed, wij hebben met de kleinkinderen Sinterklaas gevierd en leuk dat Imme het vond, vooral dat harde kloppen op de deur vond Imme erg spannend. Maar de cadeautjes maakten alles weer goed.
    Wij hopen snel weer iets van jullie te horen.
    Groetjes Fried en Marianne

• 10 December 2006 - 18:58

Mirjam:

Aaaah 2pac camper..... duss... hahaha kei wicked :-) Daar zullen sommige idd wel hun vraagtekens bij plaatse *2pac thug4life* hahahaha Jullie hebben echt weer super mooie fotoos gemaakt Kei leuk, ook die van jullie saampjes cute hoor Jah sinterklaas is ondertussen weer vertrokken en de kerstman komt eraan Jullie hebben de kerstboom al eerder staan dan ons hahaha
    Veel liefs

• 10 December 2006 - 19:52

Oma En Opa:

hallo Bart en Inge
    wat hebben we genoten van je verslagen en vooral van de mooie foto,s We zien wel dat jullie het naar je zin hebben maar ben wel een beetje voorzichtig want een ongelukje zit in een klein hoekje geniet er maar fijn van hier is alles nog oke en gaan we op naar de kerst vele groeten van ons en tot mails kusjes Opa en Oma

• 10 December 2006 - 20:33

Dinie:

Inge en Bart,
    Wat een reisverslag. Ik kan het zo niet na vertellen waar je allemaal geweest bent, maar het lijkt me allemaal geweldig. Blijf uitkijken, ook al zijn de mensen erg aardig en gastvrij. Blijf op je hoede. Het zou jammer zijn als je al te nare ervaringen krijgt.
    Geniet van alles en tot de volgende mail

Veel liefs van ons allemaal Dinie

• 11 December 2006 - 04:09

Anke:

Hey jongens,
    Jammer dat ik jullie net gemist heb! Volgens mij zijn we letterlijk naast elkaar afgereden...Is dat iets typisch nederlands: gratis camperen, douchen, koken? Wij hebben er iig ook een sport van gemaakt, hahaha! Ben wel erg benieuwd hoe Franz was, wij gaan morgen!
    Nou: nieuwe rondes, nieuwe kansen in Australie dan maar!

• 11 December 2006 - 16:59

Hanneke:

Wat een prachtige foto's weer en wat hebben jullie al veel gezien en gedaan! Heel veel plezier nog!

• 11 December 2006 - 17:40

Ad En Bep:

Hoi Bart en Inge
    Het is werkelijk adembenemend als je de foto's ziet van jullie in Nieuw-Zeeland. Dan is ons landje maar saai zo. Geniet lekker van jullie avontuur daar want voor je het weet zit je weer in Nederland. Heel veel plezier nog. Groetjes Ad en Bep

• 12 December 2006 - 12:13

Marian Van Vlokhoven:

Hoi Inge en Bart,
    Wat een prachtige foto's hebben jullie gemaakt. Ik was door Rik en Rosa al overtuigd dat het daar heel mooi was, maar nu nog meer.
    Nog veel plezier!

• 13 December 2006 - 17:57

Wilma En Arno:

hey die inge en bart,
    super die fantastisch fotoos, heel mooi. wij hebben ook een hele fijne vakantie gehad in zuid-afrika, en zeker in mauritius.een zeker emotioneel weerzien en een afscheid nemen,hebben we hele fijne dagen gehad met zijn 3en maar zoals je al merkt de helft zit er weer op voor haar. zo te zien hebben jullie het erg naar jullie zin en ik hoop dat jullie genoeg tips hebben voor ons als wij daar naar toe willen gaan.geniet ervan en tot horens!!!

wilma en arno

• 13 December 2006 - 17:57

Lexy:

hey wijf en vato...

DAMN!!! ben nu toch wel een beetje jaloers op jullie. zo te lezen maken jullie echt wel mooie dingen mee.. en jah die camper.... gagsta shit man. bart ben trots op je :)
    maargoed de foto's zijn echt mooi man... mooie ongerepte natuur ;)
    als ik jullie was zou ik nog maar lekker lang wegblijven....
    hier thuis is het maar saai.. gebeurd weinig.. jullie missen niks..

maargoed pas goed op elkaar en ik spreek jullie snel weer....

Lexy